جشنواره مد و لباس زاگرس بستری برای تقویت فرهنگ بومی و ارزشهای اجتماعی است/ تاکید بر ایجاد صندوق حمایت از صنایع پوشاک
اجتماعی
بزرگنمایی:
مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان گفت: جشنواره ملی مد و لباس زاگرس نقش مهمی در زنده نگه داشتن فرهنگ بومی و ترویج ارزشهای اجتماعی از جمله حجاب و عفاف دارد.
به گزارش دیار مفرغ، ناهید پرویزپور در گفتگو با ستاد خبری جشنواره ملی مد و لباس زاگرس، گفت: در منطقه زاگرس بهویژه در میان اقوامی چون لر، کرد و بختیاری پوشش سنتی همواره نشانهای از نجابت، وقار و هویت بوده است، جشنواره ملی لباس زاگرس با بازنمایی این لباسها، یادآور این حقیقت است که حجاب و پوشش بخشی از میراث فرهنگی این منطقه است.
وی ادامه داد: جشنواره مد و لباس زاگرس فرصتی برای تقویت هویت ملی و بومی است، وقتی جوانان میبینند لباس اجدادشان در سطح ملی مورد توجه قرار گرفته است بیشتر به فرهنگ خود وفادار میمانند و حتی انگیزه پیدا میکنند در طراحیهای مدرن از آن الهام بگیرند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان افزود: در جامعه امروز ما ترویج حجاب نیازمند زبان هنر، رسانه و تعاملات فرهنگی است؛ بنابراین این جشنواره میتواند بین نسل امروز و فرهنگ اصیل گذشته پل بزند به گونهای که مخاطب با میل و رغبت از دل فرهنگ بومی خود به سمت پوشش عفیفانه برود.
وی با اشاره به نقش انجمنهای مد و لباس در این حوزه گفت: این انجمنها بهعنوان حلقه اتصال بین فرهنگ، صنعت و هنر میتوانند نقش مهمی در ارتقای پوشش بانوان با رویکرد ایرانی _اسلامی ایفا کنند.
پرویزپور افزود: این انجمنها با بهره گیری از طراحان، هنرمندان و کارشناسان فرهنگی میتوانند الگویی از پوشش طراحی کنند که در عین رعایت حجاب شرعی از نظر زیبایی، فرم، رنگ و تناسب با سلیقه روز زنان ایرانی، جذاب و قابل استفاده باشند.
وی با اشاره به اینکه انجمنهای مد و لباس در طراحی لباسها میتوانند بازتاب وقار، هویت ملی، روحیه زنانه ایرانی باشند، افزود: با استخراج طرحهای سنتی از مناطق مختلف و باز طراحی آنها میتوانند فرهنگ پوشش اصیل ایرانی را احیاء کنند و در عین حال نیاز امروز زنان را از نظر سادگی، راحتی و مدرن بودن برطرف کنند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان با اشاره به نقش این جشنوارهها در تشویق جامعه زنان به استفاده از پوشاک اصیل ایرانی منطبق با الگوی حجاب نیز گفت: این اقدامات باید مطابق با زیباییشناسی و نیاز واقعی زنان باشد. توجه به زیبایی و کاربردی بودن طراحی برای جلب سلایق، تبلیغات خلاقانه، قیمتگذاری مناسب، دسترسی آسان به پوشاک دلخواه، طراحی زیبا و مدرن با الهام از اصالت ایرانی، تنوع رنگ و فرم جذاب (دوخت حرفهای و جذاب) میتوانند در تشویق زنان به استفاده از پوشاک اصیل ایرانی موثر باشد.
پرویزپور، نقش دستگاههای اجرایی بهویژه نهادهای فرهنگی در زمینه ترویج استفاده از پوشاک ایرانی را نقشی حیاتی و موثر عنوان کرد و افزود: این نهادها میتوانند به عنوان تسهیل گر و پشتیبان در راستای معرفی و گسترش پوشاک اصیل ایرانی عمل کنند.
وی ادامه داد: دستگاههای اجرایی میتوانند با توانمندسازی از طریق فرهنگسازی و تبلیغات، حمایت از تولید و بازار عرضه، ترویج استفاده از پوشاک ایرانی در نهادهای دولتی و خصوصی و حمایت همه جانبه از پوشاک ایرانی در این حوزه نقشآفرینی کنند.
وی با بیان اینکه حجم بالای تبلیغات فضای مجازی و تاثیر زیادی که این فضا بر انتخاب پوشاک و سبک زندگی افراد دارد، گفت: ایجاد جذابیت و تشویق افراد به استفاده از پوشاک ایرانی و محلی نیازمند رویکردهای نوین، جذاب و هماهنگ با سلیقه های مختلف است.
پرویزپور افزود: لازم به ذکر است که در ایجاد جذابیت و ترویج پوشاک ایرانی و اسلامی، تولیدمحتوای خلاقانه، طراحی و تولید لباسهای جدید با الهام از پوشاک سنتی و محلی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی به نقش مهم تولیدکنندگان لباس و پوشاک در این حوزه اشاره کرد و گفت: حمایت از تولیدکنندگان لباس و پوشاک داخلی و حفظ هویت فرهنگی اهمیت ویژهای دارد بنابراین؛ در راستای حمایت از تولیدکنندگان داخلی و تقویت این صنعت، میتوان از راهکارهای متنوعی استفاده کرد که همزمان با توسعه اقتصادی، به ایجاد اشتغال و تقویت بخش خصوصی نیز کمک میکند.
پرویزپور افزود: حمایتهای مالی و تسهیلات بانکی برای تولیدکنندگان داخلی، رفع موانع مالی و تسهیل دسترسی به منابع مالی، ایجاد صندوق حمایت از صنایع پوشاک در جهت حمایت از برندهای نوپا، تسهیل فرآیند صادرات و ورود به بازارهای جهانی و ... میتواند در این حوزه اثر بخش باشد.
جشنواره مد و لباس زاگرس 28 تا 31 اردیبهشت ماه 1404 با حضور فعالان این عرصه به میزبانی خرمآباد برگزار میشود.