بزرگنمایی:
مدیر حوزه علمیه خواهران لرستان افزود: در استان لرستان نیز ۱۳ مدرسه علمیه در سطح دو و سه حوزوی فعالیت دارند.
به گزارش پایگاه خبری دیار مفرغ، حجت الاسلام روح الله مهدوی خواه، ظهر امروز در نشست خبری، در جمع خبرنگاران به اهمیت جایگاه زنان در جامعه اشاره کرد و گفت: تکالیف زن و مرد متفاوت بوده اما از نظر ارزشی بین زن و مرد هیچ گونه تفاوتی وجود ندارد.
مدیر حوزه علمیه خواهران لرستان به اهمیت کسب علم و دانش افزایی اشاره کرد و افزود: در دوران پیش از انقلاب نگاه افراطی به جایگاه زنان داشتند، زنان به عنوان نیمی از جامعه در سایه حفظ عفاف و حجاب نقش مهمی در عرصه های مختلف جامعه می توانند ایفا کنند.
وی با اشاره به اینکه امام راحل در سال 1363 دستور تأسیس جامعه الزهرا(س) در قم را دادند، خاطرنشان کرد: افراد زیادی در سراسر کشور مشتاق تحصیل در این مرکز دینی بودند.
حجت الاسلام مهدوی خواه بیان کرد: در این راستا در سال 1375 مرکزیت حوزه های علمیه در تمامی استان ها و راه اندازی مدارس علمیه در شهرستان ها در دستور کار قرار گرفت.
وی حوزه های علمیه را از برکات انقلاب خواند و گفت: به برکت انقلاب اسلامی هم اکنون 500 حوزه علمیه خواهران در سراسر کشور فعالیت دارند.
مدیر حوزه علمیه خواهران لرستان افزود: در استان لرستان نیز 13 مدرسه علمیه در سطح دو و سه حوزوی فعالیت دارند.
وی با اشاره به تحصیل یک هزار و 100 طلبه در مدارس علمیه خواهران استان لرستان، بیان کرد: تعداد طلاب فارغ التحصیل حوزه علمیه لرستان یک هزار و 29 نفر هستد که این ظرفیت گنجینه بالایی برای ترویج معارف اهل بیت است.
حجت الاسلام مهدوی خواه دارا بودن معدل 14 و حداکثر سن 40 سال را از شرایط پذیرش طلاب عنوان کرد و گفت: در سطح دو آزمون کتبی و مصاحبه عمومی گرفته می شود و در سطح سه در کنار آزمون کتبی و مصاحبه عمومی، مصاحبه علمی نیز برگزار می شود.
وی خاطرنشان کرد: در برگزاری مصاحبه پذیرش، انگیزه، هدف، استعداد ها و صلاحیت اخلاقی طلاب مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
مدیر حوزه علمیه خواهران لرستان با بیان اینکه طلاب در سطح دو که به مدت پنج سال طول می کشد، 190 واحد درسی را می گذرانند، گفت: 20 واحد با توجه به شرایط فرهنگی و علمی هر شهرستان به صورت اختیاری به مدیر مدرسه علمیه واگذار می شود، که این واحدها تدریس شوند.
وی ادامه داد: در سطح دو طلاب پس از گذراندن واحدهای درسی پایان نامه ندارند و فقط دو مقاله ارائه خواهند داد اما در سطح سه طلاب علاوه بر دروس عمومی و تخصصی حتما باید پایان نامه ارائه دهند.
حجت الاسلام مهدوی خواه با تأکید بر اینکه باید نگاه خود را نسبت به حوزه های علمیه را عوض کنیم، بیان کرد: نگاه ما به حوزه های علمیه نباید نگاه مادی گرایانه بلکه وظیفه مداری باشد.
مدیر حوزه علمیه خواهران لرستان اظهار کرد: افرادی که به حوزه ورود پیدا می کنند در کنار انجام وظایف خود باید برای ترویج آموزه های دینی ایفای نقش کند.
وی ادامه داد: اکنون مساجد و حسینه های زیادی بسته هستند که اگر نگاه ما به حوزه علمیه عوض شود و برای خدا کار کنیم از انجام کارهای حاشیه ای دوری نماییم، هیچ مسجدی بسته نخواهد ماند.
مدیر حوزه علمیه خواهران لرستان خاطرنشان کرد: افرادی که به حوزه وارد می شوند، از نظر علمی و معنوی رشد و از نظر فردی نسبت به مسائل دینی آگاهی پیدا می کنند و طلاب پس از فارغ التحصیل شدن علاوه بر فعالیت در حوزه های علمیه می توانند در دیگر نهادها و دستگاه های اجرایی نیز ایفای نقش کنند و به عنوان مبلغ و کارشناس دینی نیز فعالیت داشته باشند.
حجت الاسلام مهدوی خواه به نقش حوزه علمیه در هدایت دینی جامعه، روشنگری و بصیرت افزایی اشاره کرد و گفت: اینکه حوزه های علمیه به مرجعیت علمی زن و خانواده در جامعه تبدیل شود و از ظرفیت خواهران طلبه و مبلغ در عرصه های مختلف استفاده شود، به رشد دینی و فرهنگی جامعه و کاهش آسیب های اجتماعی کمک بزرگی می کند.
وی در ادامه تصریح کرد: افرادی که به عنوان طلبه جدیدالورود جذب می شوند باید وظیفه خود را به خوبی انجام دهند و استعدادهای بالقوه را تبدیل به استعدادهای بالفعل نمایند.
مدیر حوزه علمیه خواهران لرستان بیان کرد: در جذب طلاب ما دو هدف متوسط و عالی داریم؛ هدف متوسط این است که طلاب به عنوان یک همسر و مادر نمونه ایفای نقش کنند هدف ما تقلیل نگاری نیست و در هدف عالی می خواهیم یک طلبه انقلابی تربیت کنیم.
وی حوزه علمیه را الگوی جامعه خواند و اظهار داشت: در پذیرش طلاب جدیدالورود به دنبال کمیت نیستیم، بلکه جوانانی با اخلاق و استعداد جذب خواهند شد.
مدیر حوزه های علمیه خواهران لرستان عنوان کرد: منظور از تربیت طلبه انقلابی یعنی فردی که از نظر علمی رشد می کند، تولید علم می کند، از نظر معنوی و اخلاقی رشد کرده و نسبت به مسائل اسلامی اخلاقی بی تفاوت نیست.