بزرگنمایی:
🔴، به گزارش دیار مفرغ بخش اول: دام سبک و سنگین
🔹فراهم نمودن شرایط محیطی و دمایی مناسب برای دام
🔸امکان دسترسی آسان و دائم دام ها به آب
🔹جمع آوری کود و ضدعفونی دامداری ها در فواصل زمانی مناسب
🔸سم پاشی بدن و جایگاه نگهداری دام ها
🔹فراهم نمودن شرایط محیطی و دمایی مناسب برای دام
🔵 بخش دوم: آبزیان
🔶 باتوجه به احتمال افزایش دمای آب به خصوص در مزارع آبزی پروری با منبع آبی رودخانه ها توصیه می شود با کاهش یا قطع غذادهی با توجه به دمای آب مزرعه احتمال بروز تلفات ناشی از گرمازدگی و کاهش اکسیژن محلول آب را کاهش دهید
⚪ بخش سوم: طیور گوشتی و تخم گذار
🔷 افزایش جریان هوا «استفاده از حداکثر قدرت هواکش ها»، خنک نمودن هوای سالن با استفاده از مه پاش و اسپری آب بر روی دیوار، سقف داخلی و خارجی در طول ساعات گرم روز، در مناطق گرم و خشک میباشد.
🔶 در استرس گرمایی آب بیشتری توسط طیور مصرف می شود، لذا توصیه می شود آب خنک در اختیار گله قرار داده شود تا به کاهش دمای بدن کمک نماید.
🔷 توصیه می شود تغذیه طیور در ساعت های خنک تر روز «صبح و عصر» صورت پذیرد. علاوه بر آن کلیه کارهایی که سبب کاهش فعالیت طیور در طی ساعات گرم روز شود، مفید است.
🔶اصلاح جیره و تعادل میان ترکیبات آن به همراه استفاده از غذاهایی که هضم راحت تری دارند تاثیر استرس گرمایی را کاهش می دهد.
🔷 استفاده از دان پلت موجب کاهش مصرف انرژی در هنگام غذا خوردن شده و طیور گرمای کمتری را احساس می نمایند.
🔶 بهتر است انرژی جیره بیشتر از منابع چربی تامین گردد زیرا در مقایسه با سایر مواد مغذی گرما کمتری را ایجاد می نمایند.
🔷 نصب فن هایی اضافی، نصب مه ساز ها، استفاده از سیستم های مناسب تهویه، سفید کردن سقف بیرونی مرغداری و یا استفاده از روکش های آلومینیومی و غیره توصیه می شود.
🔶تأمین آب آشامیدنی خنک و کم نمک.
🔷نشان داده شده اضافه کردن ویتامین های A ،C و E در کاهش اثرات استرس گرمایی موثر بوده است.
🔶 در استرس گرمایی تعادل اسید- باز بدن به هم می خورد. استفاده از الکترولیت ها در بهبود این عارضه بسیار مفید است.
🔷 در فصول گرم سال و در زمان استرس گرمایی توصیه می شود از ضد کوکسیدیوز هایی همچون نیکاربازین و موننسین استفاده نشود.
🔶 در اغلب موارد افزایش مصرف آب توسط پرنده ها میزان زنده مانی آنها را در استرس گرمایی افزایش می دهد. بعضی از محققین افزایش میزان زنده مانی طیور را در هنگام استرس گرمایی ناشی از مصرف آب بیشتر با استفاده از مکمل های نمکی نظیر بی کربنات پتاسیم، کلرید سدیم، کلرید آمونیوم، میدانند. همچنین نشان داده شده است که افزودن کلرید پتاسیم، علاوه بر جبران الکترولیت ها، استرس گرمایی را تا حدود زیادی کاهش داده است. ب - کمپلکس+ مینرال به علت دارا بودن پتاسیم استات، کلرید منیزیم، کلرید سدیم و کلرید پتاسیم در کاهش اثرات استرس موثر است.