بزرگنمایی:
همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه لرستان با حضور معاون استاندار لرستان و نوری مدیر کل توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران، مدیران دستگاههای اجرایی و مدیران واحدهای صنعتی، صاحبنظران و صادرکنندگان نمونه درسالن همایش اتاق بازرگانی خرم برگزارشد.
همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه لرستان با حضور معاون استاندار لرستان و نوری مدیر کل توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران، مدیران دستگاههای اجرایی و مدیران واحدهای صنعتی، صاحبنظران و صادرکنندگان نمونه درسالن همایش اتاق بازرگانی خرم برگزارشد.
مدیردفتر بازرگانی خارجی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به رشد 14 درصدی تجارت کشور در هفت ماهه سالجاری گفت: میزان صادرات کشور تا پایان مهرماه امسال از مرز 27 میلیارد دلار گذشت.
فرهاد نوری در همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان لرستان در محل اتاق بازرگانی افزود: اکنون هر تن صادرات به طور متوسط 400 دلار به فروش می رسد و هر تن محموله وارداتی با هزینه یکهزار و 400 دلاری خریداری می شود که این شکاف باید کاهش یافته و کالاهایی با ارزش افزوده بالاتر صادر شود.
وی تصریح کرد: در شرایط فعلی در یک نبرد چریکی قرار داریم که وضعیت عادی نیست و دشمن نیز هوشمندانه رفتار می کند بنابراین هماهنگی و ارائه راهکارهای علمی برای افزایش صادرات ارزشمند کشور باید در دستور کار قرار گیرد.
نوری ادامه داد: 70 درصد واردات کشور کالاهای سرمایه ای و واسطه ای ضروری است و مابقی کالاهای غیرضروری بوده که باید مدیریت شود و با توجه به اینکه کشور نیازهای وارداتی بسیاری دارد که تنها از محل درآمد نفت تامین نمی شود، باید مدیریت تقاضا در واردات را با مدیریت ارزهای صادراتی پیوند داد.
وی با بیان اینکه بازگشت ارز به کشور از محل درآمدهای پتروشیمی و شرکت های مشابه نیمه دولتی کافی نیست، اظهار داشتت: برخی شیوه نامه های صادرات و واردات اشکالاتی دارد و نحوه بازپرداخت ارز نیز با مشکلاتی مواجه است که باید در جلسات مشترک با بخش خصوصی کاهش یابد.
90درصد مشکل بانکی واحدهای اقتصادی با یک قانون حل می شود
نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی ایران گفت: اجرای بند "و" تبصره 16 قانون بودجه 97، موجب رفع 90 درصد مشکلات بانکی واحدهای تولیدی می شد اما بانک ها مجاب به اجرای این قانون نشدند.
حسین سلاح ورزی افزود: بر اساس این قانون، بانک ها باید سود جریمه های بانکی را بر مبنای قرارداد اولیه محاسبه کنند اما با نزدیک شدن به پایان سال جاری، واحدهای تولیدی از جمله فعالان اقتصادی لرستان موفق به استفاده از این قانون نشدند.
وی اظهار داشت: اکنون مشکل اصلی واحدهای اقتصادی لرستان بدهی انباشته معوقات بانکی است که عدم اجرای بند "و" تبصره 16 امید فعالان اقتصادی برای بهبود شرایط را کمرنگ کرد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی لرستان مشکل دوم واحدهای تولیدی استان را مشکل بازار عنوان کرد و گفت: چنانچه دستگاه های اجرایی مجاب به خرید تولیدات استان شوند 80 درصد مشکل فروش این واحدها حل می شود.
سلاح ورزی ادامه داد: در حالیکه دهها تولید کننده موفق تجهیزات پزشکی در استان وجود دارد اما تجهیزات بیمارستانی استان از محل دیگری خریداری می شود که باید در این خصوص تجدید نظر شود.
وی همچنین گفت: در حالیکه فضای کسب و کار استان سیر نزولی داشته اما از مجموع 10 شاخص سهولت کسب و کار، لرستان به ترتیب رتبه های 11 و پنجم شاخص های ثبت مالکیت و الزام اجرای قراردادها را کسب کرده است.
افزایش 12 درصدی صادرات محصول از لرستان
رئیس سازمان صنعت،معدن و تجارت لرستان گفت: در 6 ماهه نخست امسال میزان صادرات محصول از لرستان 12 درصد افزایش یافته است.
محمدرضا صفیخانی در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه لرستان بیان کرد: ضمن قدردانی بسیار زیاد از بخش خصوصی و مسوولان، تعامل موجود باعث شد روند رو به رشد صادراتی در استان را تجربه کنیم و به این باور برسیم که لرستان ظرفیت زیادی دارد.
وی ادامه داد: بر اساس گزارشهای سازمان توسعه تجارت از سال 94 به بعد رشد صادرات در استان را تجربه کردهایم به نحوی که در 6 ماهه ابتدایی امسال و با تعامل مناسب بخش خصوصی و مدیریتی استان حدود 12 درصد رشد را در صادرات استان را داشتیم.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان عنوان کرد: با وجود شرایط موجود استان لرستان این قابلیت را داشت که تنوع محصولات و کشورهای هدف را در سال جاری افزایش دهد به نحوی که سال گذشته 25 نوع محصول صادراتی استان به کشورهای هدف صادر میشد اما امسال 35 نوع محصول را صادرشده و 10 محصول جدید به سبد صادراتی لرستان اضافهشده است و این موضوع نشاندهنده توانمندی لرستان است.
صفیخانی در ادامه با اشاره به اینکه بازارهای هدف امسال لرستان به 35 کشور افزایش پیدا کرده است، افزود: این موضوع نشاندهنده این است که بازارهای مناسبی وجود دارد که محصولات لرستان به کشورهای هدف مختلف صادر شوند و این ظرفیت در استان وجود دارد.
وی گفت: در 6 ماهه ابتدایی امسال 159 میلیون دلار محصول از لرستان به کشورهای مختلف صادر شدهاست که سهم بخش صنعت 97.8 درصد، بخش معدن یک درصد و بخش کشاورزی 1.2 درصد بوده است.
این مسوول عنوان کرد: اعتقاد داریم در 6 ماهه دوم با توجه به ظرفیتهای استان میتوانیم حرکت روبهجلو را در حوزه صادرات ادامه دهیم.
رییس سازمان صمت لرستان عنوان کرد: باید از تلاشها، زحمات و نگاه ویژه دادگستری لرستان به بخش تولید تقدیر و تشکر کرد.
این مسوول بیان کرد: امسال کاهش ظرفیت تولید را در استان نداشتیم و شاهد افزایش تولید در این استان بودیم؛ معتقدیم تحریمها و فشارهای اقتصادی فرصتی است که تولیدات را در قالب تولیدات قابلرقابت به فروش برسانیم.