بزرگنمایی:
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان گفت: دانشگاه علوم پزشکی بیش از ۳۲۰ میلیارد تومان بدهی دارویی دارد .
اولین نشست کمیته تدابیر ویژه دارو در سال 1402 به ریاست دکتر بهرام دلفان رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ، صبح امروز با حضور اعضا برگزار شد .
به گزارش دیار مفرغ، در این نشست که روسای سازمان های بیمه گر نیز حضور داشتند ؛ در خصوص بدهی های دانشگاه به شرکت های تجهیزاتی و مطالبات شرکت های پخش دارو ( داروپخش ، هجرت ، رازی ، البرز و ممتاز ) و همچنین در مورد کمبودهای دارویی و اقلام پرمصرف دارویی و دیگر تجهیزات بیمارستانی بحث و تبادل نظر شد .
دکتر دلفان با بیان اینکه دانشگاه بیش از 320 میلیارد تومان بدهی دارویی دارد ؛ اظهار داشت : ما برای اولین بار در استان ، داروی بیماران خاص را تزریق کردیم و درصدی از این کمبودهای دارویی که یک مشکل کشوری است ؛ منطقی به نظر می رسد .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ، یکی از اولویت های حوزه ی کاری معاونت غذا دارو دانشگاه را تامین داروی بیماران بستری و رفع کمبودهای دارویی ( خاص و شیمی درمانی ) دانست و گفت : ما هیچ کمبودی حتی یک مورد کمبود سرم و هر نوع دارویی ، در سطح بیمارستان های استان نداشته ایم .
دکتر دلفان افزود : گاهی باید یک مجموعه را حمایت کرد تا مشکلات مردم مرتع شود ؛ نه اینکه دست به تخریب زد و مانع ترقی و پیشرفت افراد در جامعه شد .
دکتر مومنی گزارشی از وضعیت دارویی استان ارائه داد و گفت : طی سال گذشته فقط 750 هزار عدد سرم در استان لرستان تجویز شده و این یک قلم ، خود گواه این است که بیشتر کمبودهای دارویی ، تجویز القایی است .
وی افزود : درخواست بیمار مبتنی بر تجویز اقلام تزریقی در استان بالاتر از نرم کشوری است ؛ بگونه ای که 80 میلیارد تومان صرف داروهای تزریقی ( 70 درصد نسخ ) در استان شده است .
وی گفت : طی یک سال ، 13 شرکت توزیع کننده و 77 داروخانه در سطح استان اضافه شده است که اشتغال 300 نفر را در پی داشته و هم اکنون 51 شرکت پخش دارو در لرستان فعالیت می کنند .
دکتر مومنی در مورد کمبودهای دارویی در استان ، گفت : کمبودهای اقلام دارویی کشوری است و عمده ترین مشکل ، همزمانی پیک هشتم کرونا با افزایش تعداد بار مراجعات مردمی به مراکز ما بود که همیشه در آغاز سال با آن روبرو هستیم .
وی یکی از کمبودهای دارویی را داروهای پیوندی دانست که بصورت پرونده ای هستند و وزارت بهداشت طبق لیست معاونت درمان هر دانشگاهی این اقلام را تحویل می دهد و معاونت غذا و دارو هیچ دخل و تصرفی در این تعداد و اقلام دارویی ندارد و بصورت سامانه ای است .
گفتنی است کل بدهی دانشگاه ، 521 میلیارد تومان می باشد که از این مبلغ ، 199 میلیارد تومان آن مربوط به بدهی تجهیزات دانشگاه ، 32 میلیارد تومان بدهی معاونت غذا و دارو و 321 میلیارد تومان هم بدهی دارویی دانشگاه می باشد که دکتر فرهادی در پایان برگزاری این نشست بیان نمود .
در پایان این نشست ، پیشنهادات و راهکارهای لازم مطرح گردید و روی بررسی صورت وضعیت های بیمارستانی و ارسال صورت حساب ها به سازمان های بیمه گر برای جلوگیری از کسورات بیمه ای ، تاکید شد .