آخرین مطالب

امام علی(ع) منادی و طلایه‌دار اتحاد مسلمین بود فرهنگی

امام علی(ع) منادی و طلایه‌دار اتحاد مسلمین بود

  بزرگنمایی:
مدیر مؤسسه جهاد تبیین و سواد رسانه‌ای با بیان اینکه آنچه امام علی(ع) را در بحث حکومت‌داری به سکوت ۲۵ ساله واداشت اتحاد اسلامی بود، اظهار کرد: امام علی(ع) وحدت را نعمت الهی و اختلاف بین مذاهب را عذاب الهی می‌دانستند لذا اتحاد بین مسلمانان را به عنوان بزرگ‌ترین آرزو و آمالش رعایت می‌کرد.

به گزارش دیار مفرغ ،امیرعلی‌حیدر امیری، مدیر مؤسسه جهاد تبیین و سواد رسانه‌ای با گرامیداشت ایام ولادت باسعادت امام علی(ع) با اشاره به نام‌گذاری سالروز ولادت امام علی(ع) به روز پدر و اینکه در روایتی از پیامبر(ص) داریم که فرمود: «یا علی! شناختن تو راحت نیست» بر لزوم شناخت ابعاد شخصیتی این امام همام و الگوگیری پدران از سبک زندگی علوی تأکید کرد و گفت: اگر بتوانیم ابعاد شخصیت امیرالمومنین را بیشتر بشناسیم الگو و اسوه بودن حضرت هم بیشتر در ما تأثیر خواهد گذاشت.

وی سخاوت، صبر، بردباری، حُسن خُلق و مرد عمل بودن را بخشی از ویژگی‎های شخصیتی امام علی(ع) برشمرد که لازم است پدران در زندگی خود با الگوگیری از امام علی(ع) مدنظر قرار دهند.

امیری با اشاره به سیره سیاسی و حکومت‌داری امام علی(ع) و معیارهای ایشان در عزل و نصب کارگزاران و اینکه امام علی(ع) در عزل و نصب کارگزاران معیارهای خاصی داشت، اضافه کرد: از نگاه امام علی(ع) شخصی که حکمران مسلمین می‌شود می‎بایست تقوا داشته باشد، دومین موضوعی که امام علی(ع) مدنظر داشت گزینش مدیران شایسته بر اساس مبانی فقه اسلامی بود و از دیگر معیارهای مدنظر ایشان می‌توان به رضایت‌مندی عامه مردم و جلب نظر مردم اشاره کرد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از معیارهای امام علی(ع) برای انتخاب کارگزاران تدبیر و توانایی شخص است ایشان تلاش داشتند اشخاصی توانا، متخصص و تدبیرگر را انتخاب کند تا بر مبنای دانش حکومت کنند.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه امام علی(ع) اگر کارگزاری ظلم و ستم می‌کرد بلافاصله او را عزل می‌کرد، اظهار کرد: خیانت به بیت‌المال، گمراهی، فساد و بدرفتاری با مردم نیز از دیگر معیارها برای عزل کارگزاران بود.

این تحلیلگر مسائل سیاسی راستگویی و درستکاری، قانون‌محوری، انتقادپذیری، مرم‌سالاری، انسان‌محوری و احترام به آزادی‌های معقول را از اصول سیاست در سیره علوی برشمرد و گفت: شایسته‌سالاری یکی از مهمترین اصول سیاست در سیره علوی است، در سیاست امام علی(ع) مناصب در گرو شایستگی‌ها بود و هیچ نوع رابطه بر ضابطه حکومت نمی‎کرد وی تلاش می‎کرد افراد نالایق را از کارهای کیلدی بردارد و افراد امین و مخلص را روی کار بیاورد.

مدیر مؤسسه جهاد تبیین و سواد رسانه‌ای در رابطه با استراتژی‌ای که باعث شد حضرت امام علی(ع) بعد از رحلت پیامبراکرم(ص)، 25 سال از عمرش را با گوشه‌نشینی، سکوت و همکاری با خلفا سپری کند، گفت: امام علی(ع) اگر برای احقاق حق خود قیام نکرد و سکوت کرد دال بر ضعف ایشان نبود بلکه سیاست آن حضرت در وهله اول عدم پذیرش حکومت بود.

امیری اضافه کرد: امام علی(ع) حکومت را برای حفظ و اجرای قوانین اسلام و احقاق حق و احیای سنت رسول خدا(ص) می‌خواستند لذا برای اینکه در بین مسلمین مشکلی پیش نیاید و دین از بین نرود تلاش می‌کرد در مبحث حکومت‌داری ورود پیدا نکند و سکوت کند.

وی با اشاره به اینکه برای امام علی(ع) همواره حفظ دین اولویت داشت، نه حفظ قدرت، اظهار کرد: این امام همام در کشاکش جنگ صفین می‌فرماید: «خدایا! تو آگاهی که انگیزه ما برای جنگ، رغبت به زمامداری و به دست آوردن مال و منال بی‌ارزش دنیا نبود، بلکه ما می‌خواستیم با این اقدامات نظامی، احکام و آثار فراموش شده دین تو را به صحنه برگردانیم و اصلاحات اجتماعی را انجام دهیم تا بندگان مظلوم تو امنیت داشته باشند و حدود تعطیل شده تو اجرا گردد».(خطبه 131)

امیری با بیان اینکه امام علی(ع) همچنین در بیان انگیزه نشستن و قیام نکردن خویش در خطبه 119می‌فرماید: «خدا را سوگند اگر ترس از وقوع تفرقه در میان مسلمانان و بازگشت کفر و نابودی دین نبود، با آنان به گونه‏ دیگر برخورد می‌کردم»، گفت: این امام همام یکی دیگر از عوامل سکوتش را که در خطبه 24 نهج‌البلاغه به آن اشاره شده است چنین بر می‌شمارد: «در کار خویش اندیشه کردم، دیدم که جز اعضای خانواده ام، یاوری ندارم».

مدیر مؤسسه جهاد تبیین و سواد رسانه‌ای با یادآوری اینکه آنچه امام علی(ع) را در بحث حکومت‌داری به سکوت واداشت اتحاد اسلامی بود چون وحدت و اتحاد جهان اسلام یکی از مسائل مهم  و عمده مسلمانان است و در فرهنگ اسلام به آن توجه ویژه‌ای شده است، ادامه داد: امام على(ع) به عنوان مصلح از منادیان و طلایه‌داران اتحاد مى‌باشد. او خود را شیفته و حریص‌ترین انسان نسبت به وحدت مسلمانان دانسته و یکى از علل بیست و پنج سال سکوت خود در برابر خلفا را حفظ وحدت اسلامى یاد نمود.

این کارشناس فرهنگی با بیان اینکه امام علی(ع) وحدت را نعمت الهی  و اختلاف بین مذاهب را عذاب الهی می‌دانستند  لذا اتحاد بین مسلمانان را به عنوان بزرگ‌ترین آرزو و آمالش رعایت می‌کرد، در رابطه با چگونگی رفتار حضرت با مخالفان فکری حکومتش و با مخالفان توطئه‌گر، گفت: امام علی(ع) با معارضان دوگونه برخورد داشته است: برخورد با سران انحراف و گمراهی؛ آنان که با علم و آگاهی، جمعی را به وادی ضلالت کشاندند و برخورد با زیر مجموعه، یا بدنه معارضان که نوعاً افرادی ناآگاه و غیر مغرض‌اند، برخورد حضرت با گروه اول ابتدا نصیحت و ارشاد و سپس برخورد قاطع انقلابی بوده است. ولی برخورد حضرت با گروه دوم ماهیتاً با گروه اول، متفاوت بوده است. تمام تلاش حضرت در سه نبردی که داشت این بود که بدنه اصلی مخالفان خویش را از سر آن جدا کند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی غرب آسیا ادامه داد: بر این اساس است که بر آگاه کردن مخالفان از عمق توطئه تلاش فوق‌العاده داشت و شاهد آن خطبه‌های فراوانی است که حضرت پیش از جنگ جمل، نهروان و صفین ایراد کرده و به دوستان خویش نیز دستور داد که خطبه‌های آگاهی‌بخش ایراد کنند.

مدیر مؤسسه جهاد تبیین و سواد رسانه‌ای با اشاره به تأکید امام علی(ع) بر نصیحت و ارشاد مخالفان و معارضان، گفت: در این مسیر، گاه حضرت مدتی جنگ را به تأخیر می‌انداخت تا زمینه فکر و اندیشه در مخالفان پدید آمده و از طریق انحراف، به صراط مستقیم هدایت شوند.

 


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

گزارش تصویری بازدیدخبرنگاران از پیشرفت بیمارستان 615 تختخوابی نیایش

تکمیل بیمارستان «نیایش» خرم‌آباددر انتظار تامین اعتبار

اعتکاف دانش آموزان و فرهنگیان لرستانی در 38 مسجد استان

قاچاقچی لوازم آشپزخانه در لرستان نقره داغ شد

امدادگران لرستانی در خط‌مقدم

رسانه در جامعه نقش مهم و پررنگی دارد و در آگاهسازی مردم تاثیرگذار است

یادواره 51 شهید امدادگر استان لرستان برگزار شد

صلیب سرخ آمریکا از هلال احمر ایران درخواست کمک کرد

کسب رتبه نخست خبرنگار پایگاه خبری تمدن لر در جشنواره رسانه ای ابوذر/معرفی برگزیدگان جشنواره رسانه‌ای ابوذر

امام علی(ع) منادی و طلایه‌دار اتحاد مسلمین بود

کسب رتبه برتر پژوهش کشور توسط اداره کل ورزش و جوانان لرستان

اصلاح نقطه پرتصادف کمربندی جنوبی خرم‌آباد

انعقاد تفاهم نامه شهرداری خرم آباد با ادارات کل منابع طبیعی و آموزش و پرورش استان لرستان در خصوص کاشت نهال

جابجایی یک میلیون و 323 هزار مسافر در لرستان

مشکل تامین آب آشامیدنی سه روستای چگنی برطرف شد

قرص‌های روان‌گردان در خرم‌آباد کشف شد

1000 فقره بازرسی فنی از واحدهای تولیدی و خدماتی استان لرستان

برگزاری جنگ عروسکی با محوریت مدیریت مصرف برق در سراسر استان

عتیقه های هزاره اول و دوم قبل از میلاد در "خرم آباد"

مخابرات منطقه لرستان در میان برترین مناطق مخابراتی کشور در حوزه ارتباطات سیار

دعوت 8 ورزشکار لرستانی به اردوی انتخابی تیم ملی دو و میدانی

کشف اشیای باستانی در ازنا

پویش رسانه‌ای اهدای خون در لرستان

افزایش سرانه های ورزشی دانش آموزی در لرستان تقدیر وزارت را به همراه داشت

بررسی و ارزیابی ساختار فضای شهری بر کیفیت زندگی شهروندان

اتصال مجتمع تجاری پارس لند ازنا به شبکه فیبر نوری مخابرات FTTH

برخورد با 6 تور غیر مجاز در لرستان

ارسال 50 مقاله به "رویداد ملی پیشگیری از خودکشی" در لرستان

توسعه زیرساخت‌های مخابراتی در لرستان با مشارکت و همراهی مردم و دستگاههای اجرایی

افزایش 11 درصدی تحویل گاز به نیروگاه سیکل ترکیبی خرم آباد

ضرب الاجل دادستان لرستان برای تعیین تکلیف سه هزار وسیله نقلیه توقیفی

تعطیلی موقت موزه باستان‌شناسی خرم‌آباد

بهره‌برداری از پروژه بلوار امام رضا تا پایان امسال/باز شدن مسیر پدافندی شهر خرم آباد

عملیات اجرایی طرح فیبر نوری شهر معمولان آغاز شد

77 میلیارد ریالی کالای قاچاق در لرستان کشف و ضبط شد

یک فروشگاه زنجیره ای معتبر در خرم آباد 25 میلیارد ریال جریمه شد

مکتب سلیمانی، مکتبی نشأت گرفته از نور هدایت علوی است

بصیرت و آگاهی از مهم‌ترین ابزار مقابله با دشمنان است

100 برنامه متنوع طی هفته مقاومت در لرستان برگزار می‌شود

رویدادهای استارتاپی، قلب تپنده اکوسیستم نوآوری هستند

فرسایش در برخی نقاط لرستان به 50 تن در هر هکتار می‌رسد

مسابقات قهرمانی کیک بو کسینگ جام سردار شهید سلیمانی بر گزار می شود

تحقق پیشرفت و همدلی در مسیر خدمت؛ ضرورت استفاده از تجربه و توانمندی در مدیریت‌های استانی

پلمپ یک قصابی متخلف در خرم آباد

اجرای 50 میلیارد پروژه آبخیزداری در لرستان

افزایش 4 برابری صدور پروانه گردشگری در لرستان

مشاهده پرنده «کور کور بال‌سیاه» برای چندمین بار در لرستان

پنجمین یادواره استانی «راه سلیمانی» در خرم‌آباد برگزار می‌شود

برگزاری کارگاه توانمندسازی خبرنگاران افتخاری بسیج لرستان

200 بنای تاریخی در بروجرد وجود دارد