پیام مدیرعامل آب منطقه ای لرستان به مناسبت 22 مارس و دوم فروردین ماه روز جهانی آب
اجتماعی
بزرگنمایی:
به گزارش پایگاه خبری دیار مفرغ، هو الذی خلق السموات و الارض فی سته ایام و کان عرشه علی الماء..
او خدایی است که آسمان و زمین را در فاصله شش روز آفرید و عرش با عظمت او بر آب قرار یافت.
22مارس برابر با 2 فروردین، از سوی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی آب نامگذاری شده است. در سال 1992 و در بیست و یکمین دستور جلسه کنفرانس محیط زیست و توسعه سازمان ملل که در شهر ریودوژانیرو برزیل برگزار شد، موضوع روز جهانی آب رسما مطرح شد. در این کنفرانس از کلیه کشورها خواسته شد تا در راستای اجرای بیانیه 21 سازمان ملل، این روز را به عنوان روز ترویج و آگاهسازی مردم در مورد آب اختصاص داده و از طریق پخش و اشاعه نشریات و برگزاری کنفرانسها، سمینارها و نمایشگاه ها در گرامیداشت آن بکوشند.
روز جهانی آب در ایران هر سال مصادف با تعطیلات نوروزی است، این در حالی است که با مراجعه به تاریخ معلوم می شود که ایرانیان در گذشته روز سیزدهم اسفند هر سال را که «نوروز آب ها» نام داشته به کنار چشمه ها و رودها می رفتند و با برپا کردن مراسم خاصی، عطر و گلاب در آبها می افشاندند. بسیاری از جشنها و مراسم تاریخی کهن در سراسر خاورمیانه، بینالنهرین و ایران با آب در ارتباط بوده است.
امسال روز جهانی آب با شعار آب های زیر زمینی، نادیدنی را دیدنی کنیم نامگذاری شده است. شعار امسال بیانگر این مطلب است که چالش منابع آبی دنیا دراستفاده نادرست از آبهای زیرزمینی و عدم توجه کافی به آن است. هم اکنون درکشور و استان لرستان برداشت بی رویه آبهای زیرزمینی از طریق چاه های عمیق و نیمه عمیق باعث کاهش میزان آب شیرین و افزایش آبهای شور شده و بخش قابل توجهی از این منابع آبی ارزشمند صرف کاشت محصولاتی می شود که مناسب با شرایط آبی و اقلیمی استان نیست و بخشی بر اثر آبیاری سنتی هدر می رود. تنها راه برون رفت از این مشکل جهانی و کمک به توسعه آب، همدلی، مشارکت و استمرار صرفه جویی عمومی، برنامه ریزی دقیق و مدیریت کلان، استفاده بهینه از آب و جلوگیری از هدر رفتن منابع موجود می باشد و تحقق این مساله در وهله اول نیاز به اشاعه فرهنگ مصرف بهینه از این مایه حیات دارد. مساله کاهش تدریجی منابع زیرزمینی و سطحی آب استان و خسارات جبران ناپذیر ناشی از آن باید به مردم گوشزد و صیانت از آن را نهادینه کنیم. کاهش میزان برداشت از آب های زیرزمینی نیازمند فرهنگ سازی، زمینه سازی قانونی و فنی است و به جای استخراج آب باید به بهره وری آب بیاندیشیم تا به تعادل مطلوبی در حفظ منابع آبی برسیم