سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی لرستان
برجسته کردن نقش مفاخر و پیشکسوتان از ماموریت های نسل جدید کتابخانه عمومی است
فرهنگی
بزرگنمایی:
آیین رونمایی از کتاب های «یاد ایام» و «فلور لرستان» باهدف نکوداشت نیم قرن خدمات نویسنده و پزشک مردمی دکتر فتح الله شفیع زاده، با حضور جمع کثیری از مفاخر لرستانی برگزار شد.
به گزارش دیار مفرغ ،عصر روز یکشنبه 30 دی ماه، به همت اداره کل کتابخانه های عمومی و بنیاد ایران شناسی شعبه لرستان، آیین رونمایی از کتاب های «یاد ایام» و «فلور لرستان» باهدف نکوداشت نیم قرن خدمات نویسنده و پزشک مردمی دکتر فتح الله شفیع زاده با حضور جمع کثیری از مفاخر و اهالی قلم استان در کتابخانه مرکزی خرم آباد برگزار شد.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی لرستان در این آیین ضمن اشاره به روند شکلگیری برنامه رونمایی و نکوداشت دکتر «فتحالله شفیعزاده» گفت: طی دیداری که با دکتر شفیعزاده داشتیم مطلع شدم وی از شاگردان دکتر «محمد قریب» است و بسیار حاذق و مردمی هستند.
حجتالاسلام علیاکبر سبزیان با بیان اینکه امروز از کسی تکریم میشود که «قریب لرستان» و دکتر قریب لرستانیهاست، افزود: دکتر شفیعزاده از مفاخر لرستان است و وجه اشتراک دکتر محمد قریب و دکتر فتحاله شفیعزاده در انسانیت و اخلاق است که در کنار طبابت، مدارا با مردم، انسانیت و اخلاق را سر لوحه کار خود قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه دکتر شفیعزاده در روزگاری که بسیاری دنبال هویتگریزی هستند در کتاب «یاد ایام» هویت را یاد آور میشود، افزود: در کتاب «فلور لرستان» نیز با ادبیات عامه به گیاهشناسی پرداخته که دقیقاً نشان میدهد این پزشک لرستانی به دنبال هویت است.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی لرستان، کتابخانهها را دانشگاه مردم و مرکز اجتماعی همگانی دانست و افزود: مردم از همه طبقات مختلف اجتماعی در کتابخانهها حضور دارند.
حجت الاسلام سبزیان یکی از ماموریتهای نسل جدید کتابخانه های عمومی را در کنار ماموریتهای سنتی خود، برجسته کردن نقش پیشکسوتان و مفاخر عنوان کرد و افزود: با توجه به وجود مفاخر ارزشمند در لرستان وظیفه داریم کمک کنیم این مفاخر به جامعه معرفی شوند.
دکتر شفیعزاده مردی اندیشمند است
در بخش دیگری از این مراسم سیدمحمد سیفزاده، نویسنده و لرستانپژوه با بیانی نغز و سرشار از احساس به بیان برخی از ویژگیهای اخلاقی و فعالیتهای دکتر فتحالله شفیعزاده از محل زادگاه او پرداخت و افزود: شفیعزاده مردی بزرگ و اندیشمند است که در محضر شخصیتهایی همچون دکتر محمد قریب و دیگر مدرسین بنام همچون دکتر بداق، دکتر احمد سیادتی عاشقانه به فراگیری علوم پزشکی پرداخته است.
نویسنده کتاب «علما در روشنای تاریخ» با اشاره به اینکه شفیعزاده نخستین شعر خود را در سال 1359 برای اولین جراح قلب جهان یعنی، دکتر بارنارد سروده است به خوانش این شعر پرداخت و گفت: دکتر شفیعزاده تحت تاثیر شعر نیمایی و کلاسیک سرودههای ماندگاری بر جا گذاشته است.
این تاریخپژوه لرستانی به خدمات دکتر شفیعزاده در عرصه انقلاب و دفاع مقدس نیز اشاره کرد و افزود: با شروع انقلاب و آغاز جنگ تحمیلی، شفیعزاده به جبهههای حق علیه باطل رفت و با بدترین شرایط و امکانات به مداوای رزمندگان و مجروحان جنگ پرداخت.
سیفزاده گفت: در زمانی که متخصصان کودک در شهر و دیار ما به انگشتان یک دست نمیرسیدند مانند دکتر بنان، دکتر الوندی، دکتر پارسا، آقای دکتر شفیعزاده هم همواره شفیع و یار مردم این دیار بود.
وی به انتشار نخستین کتاب گیاهان دارویی لرستان از سوی دکتر شفیعزاده در سال 1381 اشاره کرد و افزود: انتشار این کتاب برای دانشگاه لرستان امتیازهای پژوهشی بسیاری به همراه داشت.
استاد تاریخ دانشگاه لرستان گفت: پنج دهه حضور در طبابت و ادبیات چهرهای منحصر به فرد از دکتر شفیعزاده آفریده است و بهحق باید گفت او «قریب لرستان» است که همواره قریب و همجوار انسانهایی که تازه در باغ این سرزمین شکفته شدهاند بوده است.
رئیس بنیاد ایرانشناسی شعبه لرستان نیز در بخش دیگری از این مراسم گفت: تلاش شده در بنیاد ایران شناسی شعبه لرستان با برگزاری نشستهای علمی بتوانیم در حوزه گرد همآیی مفاخر استان جریانسازی داشته باشیم.
مجتبی رومانی تحقق توسعه را نیازمند توجه ویژه به سرمایههای اجتماعی و منابع انسانی عنوان کرد و افزود: یکی از سرمایههای مهم هر جامعه که از مولفههای اساسی و مؤثر در توسعه، ثبات، پویایی و سرزندگی آن شهر محسوب میشود، سرمایه اجتماعی است.
دکتر فتحالله شفیعزاده نیز در این مراسم ضمن تشکر و تقدیر از برگزارکنندگان برنامه و ابراز خرسندی از برگزاری مراسم در کتابخانه مرکزی خرمآباد، سخنان خود را با خوانش شعر « بهتر ز کتابخانه جایی نبوَد خوشتر ز کتاب آشنایی نبود» آغاز کرد.
وی در بخشی از صحبتهای خود به اهداف و روند چاپ دو کتاب «فلور لرستان» و «یاد ایام» پرداخت و گفت: با توجه به اینکه امروزه استعمار، فرهنگ را هدف قرار گرفته است باید در پاسداشت فرهنگ بومی و مخصوصاً فرهنگ استان خودمان که در آن رشد کردهایم، بیش از پیش کوشا باشیم.
گفتنی است در این مراسم از دو کتاب «فلور لرستان» گیاهان دارویی و داروهای رایج گیاهی، و «یاد ایام» گذر و نگری به خرمآباد قدیم به انضمام منظومه از گرداب تا گرداب هر دو منتشر شده از سوی انتشارات شاپورخواست رونمایی شد و از مقام علمی و اخلاقی دکتر فتحالله شفیعزاده از سوی اداره کل کتابخانههای عمومی لرستان تقدیر به عمل آمد.