بزرگنمایی:
کارگاه اموزشی حفاظت از منابع آب استان ویژه دهیاران و بهره برداران باحضور مدیران و کارشناسان شرکت آب منطقه ای لرستان به میزبانی جهاد دانشگاهی برگزار گردید .
کارگاه اموزشی حفاظت از منابع آب استان ویژه دهیاران و بهره برداران باحضور مدیران و کارشناسان شرکت آب منطقه ای لرستان به میزبانی جهاد دانشگاهی برگزار گردید .
به گزارش پایگاه خبری دیارمفرغ ، در این کارگاه آموزشی ابتدا مهدی سجادی مدیر حفاظت و بهره برداری شرکت با اشاره به وضعیت منابع آب زیرزمینی استان و بحران خشکسالی ،اظهار داشت : وضعیت آب در استان ما بسیار بحرانی است بطوری که تعدادی از شهرستانهای استان مانند کوهدشت و رومشکان ،منطقه ممنوع و تعدادی از شهرستان های ما در خطر ممنوع شدن قرار دارند وچنانچه با این وضعیت ادامه دهیم در آینده ای نزدیک بحران خشکسالی و کم آبی دیگر شهرستان های استان را نیز در بر خواهد گرفت .
مهدی سجادی ادامه داد : زمانی تلاشهای ما به ثمر می نشیند که تمام مردم بویژه کشاورزان عزیزمان ما را در این شرایط بحرانی تنها نگذراند و به مهاجران که باید مهاجمان غیر بومی گفت اجازه خشک کردن سفرهای زیرزمینی را با کشت محصولات آبدوست ندهند .
سجادی افزود : همچنین انتظار میرود با نیروهای گشت و بازرسی نهایت همکاری را برای برخورد با کسانی که با حفر چاههای غیر مجاز و اضافه برداشت از چاههای مجاز سعی بر نابودی آب این نعمت گران بها را دارند داشته باشند.
سجادی در پایان سخنان خود با اشاره به تلاش شبانه روزی شرکت آب منطقه ای برای پر کردن چاههای غیر مجاز در سطح استان و نصب کنتورهای هوشمند از استاندار ، دادستان و دستگاه قضایی استان ، تشکر و قدردانی کرد .
در ادامه مدیرمنابع آب شهرستان خرمآباد هدف از برگزاری کارگاه آموزشی را اطلاع رسانی و آگاهی بخشی دانست و گفت : آماری که در سال 2005 گرفته شد کشور ما بعد از چین و هند بیشترین مصرف کننده میزان آب شیرین بود ، کشور عزیز ما از نظر جمعیت و وسعت با این کشورها قابل مقایسه نیست و فاجعه این است که مصرف آب ما از آمریکا و روسیه بیشتر بود بی توجهی ما به زنگ خطر دیروز و حال بد آب در سرزمین امروز ما است .
مهرداد محمدی خاطر نشان کرد : هر سال 5 میلیارد مترمکعب آب اضافه در کشور مصرف میشود میتوان گفت در کشور هر 3سال به اندازه میزان آبی که برای کل غلات کشور در یکسال تولید میشود آب اضافی مصرف میکنیم ، در سال 1347 تعداد 15 دشت ممنوع در کشور داشتیم و امروز این تعداد به 355 دشت افزایش یافته است یعنی اکثر دشتهای کشور ممنوع اعلام شدند و حق برداشت از آن حتی برای شرب و صنعت هم نداریم و این آمار وحشناک قابل توجیح نیست .
در پایان مهندس شماسی کارشناس اب زیر زمینی افزود : در لرستان برای هر لیتر آب معادل 100 میلیون تومان ارزش گذاری شده و این بیانگر ارزش بالای آب زیرزمینی است و وزارت نیرو به تنهایی نمی تواند مانع اضافه برداشت و بطور کلی حفاظت و مدیریت از منابع ابی باشد.