بزرگنمایی:
مدیرکل میراث فرهنگی لرستان از انتخاب قلعه فلک الافلاک و دره خرمآباد به عنوان سهمیه ایران برای ثبت جهانی یونسکو خبر داد.
مدیرکل میراث فرهنگی لرستان از انتخاب قلعه فلک الافلاک و دره خرمآباد به عنوان سهمیه ایران برای ثبت جهانی یونسکو خبر داد.
به گزارش دیار مفرغ، عطا حسن پور در گفت وگو با رسانه ها ، اظهار کرد: برای هر کشوری تنها یک اثر تاریخی به صورت سالانه ثبت جهانی میشود که امسال سهمیه ثبت جهانی سال 2024 ایران در یونسکو به لرستان اختصاص یافت و تلاش برای ثبت دره خرم آباد و قلعه فلک الافلاک ادامه دارد.
وی افزود: لرستان پس از یزد دومین استان میباشدکه فرصت ثبت جهانی دارد و باید ظرف مدت 60 روز پرونده را در 2هزار صفحه به زبان انگلیسی ترجمه، تکمیل و به یونسکو در کشور فرانسه ارسال کنیم بنابراین تلاش شبانه روزی مجموعه میراث فرهنگی اعمال میشود.
حسن پور با بیان اینکه تنها 55 روز برای ارسال پرونده دره خرم آباد و قلعه فلک الافلاک فرصت باقیست ، تصریحکرد: پس از آن ارزیاب یونسکو در شهریور ماه سال آینده به خرم آباد سفر میکند و بررسیهای لازم بعمل خواهد آمد که در این راستا امید میرود گام بزرگی در راستای برآوردن یکی از مطالبات دیرینه مردم استان انجام دهیم.
مدیرکل میراث فرهنگی لرستان عنوان کرد: همه دستگاههای اجرایی لرستان باید از بیستم دی امسال تا شهریور سال آینده نسبت به برطرف کردن مشکلات و موانع موجود تلاش کنند که نیازمند یک عزم همگانی نیاز است.
وی در خصوص دره خرم آباد (شهر فعلی خرم آباد مرکز لرستان) ، خاطر نشان کرد: این مکان از دوران پارینه سنگی، در کاوش از غارها، دوران نوسنگی، ورود بشر به عصر کشاورزی، کشف سفال، آهن، چرخ، ورود به تمدن و تاریخ، خط و نوشتار، هنر و اسلام دارای اثر تاریخی است.
حسن پور با اشاره به اینکه در این دره همیشه سکونت انسانهای بومی بوده و مهاجری به این دره نیامده است، خاطر نشان کرد: وجود چشمهها و سرابها، آب، سوخت کافی، پروتئین بسیار زیاد مانند کل و بزکوهی، پناهگاههایی مانند غار «کمری»، غار «یافته»، «پاسنگر»، «ارجنه»، «کلدر» و «گیلوران» از مولفههای زیستی دره خرم آباد بوده است.
حسن پور گفت: اهمیت این شهرستان علاوه بر موقعیت استراتژیک آن به عنوان پل ارتباطی شمال به جنوب به آثار تاریخی و ما قبل تاریخ موجود در این شهرستان بازمی گردد.