به گزارش پایگاه خبری دیار مفرغ مدرس کارگاه تخصصی تاریخ شفاهی در آغاز جلسه؛ از تاریخ شفاهی به عنوان یک روش تحقیق باارزش در حوزه جمعآوری و مستند سازی اطلاعات شفاهی یاد کرد و گفت: اشخاصی که در این کارگاه حضور دارند اگرچه به صورت تئوری و عملی یا بالقوه و بالفعل؛ مادر نیستند اما به مفاهیم مادری واقف هستند؛ این یعنی شرکت کنندگان مبانی اولیه گفتگو را میدانند و میبایست اصول پیشرفته و علمی را فراگیرند.
محمد قاسمیپور افزود: یکی از اولویتها در یادگیری این است که باید با موضوع و مبحث درگیر شد و از آن فارغ نباشیم.
وی با بیان اینکه وقتی اینگونه در مسیر یادگیری قرار بگیریم و موضوع ؛ مساله اصلی و به نوعی مساله ذهنی و فکری شود تمام مواردی که قراره است به دنبالش بگردیم، خودش آشکار و پیدا خواهد شد، تصریح کرد: همه ما میتوانیم از یکدیگر یاد بگیریم؛ الگو بگیریم؛ الگو پذیری کنیم و نظاره کنیم اما در نهایت هر کسی باید به سبک و روش خودش عمل کند.
قاسمیپور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه دلیل اینکه هر فرد به لحاظ جنسی، فکری، سواد و پایگاه اجتماعی و فردی متفاوت است و میطلبد زبان، دانش و سواد خاصی را برای یادگیری به کار بگیرد، بیان داشت: تلاش و هدف این است که در این کارگاه به ظرفیتهای وجودی خود واقف شویم و به سبک و شیوه درستی در زمینه تدوین تاریخ شفاهی برسیم.
این مدرس، خاطرنشان کرد: امیدواریم برگزاری چنین کارگاههایی آموزشی بتواند در زمینه دستیابی به ارتباط کارآمد و اثربخش و برقراری مهارتهای نوشتاری و ارتباط موثر و توانمندسازی اعضا موثر واقع شود.
گفتنی است کارگاه تخصصی تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از 25 آذرماه در سالن ماه حوزه هنری لرستان خرمآباد آغاز و تا روز 26 ادامه خواهد داشت.