مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری لرستان بر لزوم ورود زنان روستایی به موضوع بومگردی تاکید کرد.
ناهید پرویزپور در جشنواره زنان عضو صندوق خرد زنان روستایی و عشایری حوزه 12 مرکز خدمات جهاد کشاورزی با بیان اینکه پیش از انقلاب توجه اندکی به روستاییان میشد و در مسیر توسعه قرار نداشتند، اضافه کرد: علاوه بر نبود زیرساختها و امکانات اولیه در بحث فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی نیز شاهد کمبودها و نقصانهایی بودیم.
وی با اشاره به اینکه 70 درصد جمعیت روستایی در آن دوران بیسواد بودند، ادامه داد: وضعیت بانوان روستایی به لحاظ بهداشت و درمان، سواد آموزی و مرگ و میر مادر و فرزند به مراتب بدتر و اسفناکتر بود.
پرویزپور بیان کرد: بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی یکی از دستاوردها توجه ویژه به حوزه روستاها بود و هماکنون شاهد اقدامات ارزندهای در این بخش هستیم.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری لرستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر شاهد افزایش 90 درصدی بحث سلامت زنان و کاهش 95 درصدی مرگ و میر مادران و نوزادان هستیم و خانههای بهداشت 90 درصد افزایش داشتهاند که خدمات بهداشتی را به زنان روستایی ارائه میدهند.
وی در حوزه اقتصادی به تشکیل صندوقهای خرد زنان روستایی اشاره کرد و گفت: یکی از اقدامات بسیار مهم انقلاب اسلامی برای توانمندسازی بانوان روستایی توجه به این مهم بوده و در این زمینه نیز حمایتهایی داشته است به طوری که هماکنون 68 صندوق خرد زنان روستایی فعال در استان داریم که علاوه بر اشتغالزایی به بانوان اعتماد به نفس داده و کمک حال خانوادههاست.
پرویزپور روستاییان را تامین کننده چهار پنجم نیاز غذایی و یک سوم اشتغال کشور عنوان کرد و گفت: نقش روستاییان در توسعه کشور بسیار مهم و اثرگذار است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری لرستان به حوزه سلامت زنان گریزی زد و با بیان اینکه این موضوع از برنامههای ویژه دولت است که پیگیری میشود، افزود: ورزشهای بومی علاوه بر حفظ سلامت باعث انتقال خرده فرهنگها میشود و در این زمینه تاثیر بسزایی دارند.
وی با تاکید بر پیگیری بازیها و ورزشهای بومی و محلی در ادامه اظهار کرد: انتظار داریم زنان روستایی در کنار سایر فعالیتها بحث بومگردی را جهت تقویت اقتصاد پیگیری کنند چراکه جذب گردشگر در راستای توسعه نیاز کشور است