به گزارش پایگاه خبری دیار مفرغ، با حضور مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان،معاون ترویج و مشارکت های مردمی سازمان جنگل ها،مراتع و آبخیزداری کشور،معاون دفتر روابط عمومی و امور بین المللی سازمان جنگل ها،مراتع و آبخیزداری کشور،رئیس اداره حفاظت فنی یگان حفاظت سازمان جنگل ها،مراتع و آبخیزداری کشور و همچنین اعضای شورای معاونین ، جلسه ایی در راستای هماهنگی اجرای طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز شوراب،که به عنوان پایلوت به سازمان جنگل ها،مراتع و آبخیزداری کشور معرفی شده است در خرم آباد برگزار گردید.
در این راستا،مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان گفت : حوزه آبخیز شوراب با 15795 هکتار مساحت،از جمله حوزه هایی است که 25 درصد آن در شهرستان چگنی و مابقی آن در شهرستان خرم آباد واقع شده است.
نجفی به چالش ها و مشکلات اساسی در حوزه شوراب پرداخت و اذعان داشت : مشکلات معیشتی که در منطقه حکمفرما شده ، باعث گردیده که اهالی بومی به دنبال مشاغلی رفته که زود بازده باشند و سریعا به درآمدزایی منتهی شود.
وی به فرسایش خاک که 25 تن در هکتار ، در این حوزه می باشد اشاره کرد و یادآور شد : دام مازاد در این حوزه ، استفاده کشاورزان از زیر اشکوب جنگل ، بیماری های جنگلی ، آفات جنگلی و... از جمله چالش ها و مشکلاتی است که در این حوزه با آن مواجه هستیم.
در ادامه، مجید لقمان پور معاون ترویج و مشارکت های مردمی سازمان جنگل ها،مراتع و آبخیزداری کشور اظهار کرد : بدون شک ، لرستان پیشروترین استان در حوزه ترویج است که این امر حاکی از حمایت های بی بدیل مدیر کل منابع طبیعی استان است.
وی بیان داشت : لرستان از معدود استانهایی است که حوزه آبخیز آن تسهیلگر دارد که این خود، یک امتیاز مثبت برای منابع طبیعی و استان لرستان است.
لقمان پور گریزی به بحث اعتبارات صندوق توسعه ملی و اطلاع رسانی آن به مدیران ارشد استانی زد و خاطرنشان کرد : مدیریت جامع حوزه آبخیز یک اقدام چند سویه است که همه با هم در آن ، در ارتباط هستند.
این عضو کمیته اجرایی مدیریت جامع حوزه آبخیز سازمان جنگل ها افزود : علی رغم اینکه،هنوز سند راهبردی طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز آماده نشده ، اما عملکرد منابع طبیعی لرستان در این بخش چشمگیر است.
پس از وی ، رضا نیکدخت معاون دفتر روابط عمومی و امور بین المللی سازمان جنگل ها،مراتع و آبخیزداری کشور گفت : مدیریت جامع حوزه آبخیز در کل کشور در حال برگزاری است که هر استان یک حوزه پایلوت را انتخاب کرده و روی آن کار می کند.
وی بیان داشت : خوشبختانه سند راهبردی طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز تدوین شده و منتظر تصویب نهایی در ستاد سازمان جنگلهاست که به زودی بعد از تصویب نهایی ، شاهد اجرای اقدامات پیش بینی شده خواهیم بود.
این عضو کمیته اجرایی مدیریت جامع حوزه آبخیز سازمان جنگلها،مراتع و آبخیزداری کشور در پایان با اشاره به اینکه در مدیریت جامع حوزه آبخیز به دنبال برنامه ریزی تعاملی و مشارکتی و همچنین اجرای مشارکتی همراه با مردم، مسئولین و دستگاه های مختلف هستیم خاطر نشان کرد : در حوزه شوراب،ظرفیت سازی و توانمندسازی خوبی انجام شده که لازم است دستگاه ها و مردم از اقدامات خوب منابع طبیعی آگاه شوند ؛ لذا اطلاع رسانی در این امر،یک بُعد مهم و اثرگذر است.
در خاتمه،رئیس اداره حفاظت فنی یگان حفاظت ستاد سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و عضو کمیته اجرایی مدیریت جامع حوزه آبخیز سازمان جنگل ها بیان کرد : طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز یک ادبیات جدید و یک مشق جدید در راستای همسو سازی فعالیت ها و همگام سازی توان مشارکت های مردمی و دستگاه های اثرگذار موجود در حوزه آبخیز است.
مهرداد اکبریان به هفت گام تبیین شده در حوزه پایلوت،که بایستی برای طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز اجرایی شوند،پرداخت و خاطرنشان کرد : سند راهبردی در مرحله تصویب است که خوشبختانه شاخص های مد نظر در این سند ، پیشتر توسط کارشناسان منابع طبیعی لرستان اجرایی شده است.
http://diarmafrag.ir/fa/News/154/شوراب-،-پایلوت-لرستان-در-اجرای-طرح-مدیریت-جامع-حوزه-آبخیز