به گزارش دیار مفرغ، سید عماد شاهرخی در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه راهبردیترین محصول سبزی و صیفی در استان سیبزمینی، پیاز و گوجهفرنگی است، اظهار داشت: سطح زیر کشت سیبزمینی را 4 هزار و 330 هکتار عنوان کرد و گفت: برداشت سالانه سیبزمینی از اراضی استان 195 هزار تن است، میانگین عملکرد سیبزمینی 45 تن است.
وی افزود: به دلیل شرایط مناسب آبوهوایی کشت سیبزمینی در استان هم تابستانه و هم زمستانه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه از 4 هزار و 330 هکتار کشت سیبزمینی در استان یک هزار هکتار در مناطق گرم جنوبی استان در بهمن کشت و در اسفند برداشت میشود، گفت: در کشت زمستانه 40 تا 50 در صد در مصرف آب صرفهجویی میشود.
وی به اقدامات انجام شده برای تولید محصول سالم همچنین افزایش تولید اشاره کرد و افزود: توسعه و ترویج کودهای ریزمغذی که مقدار زیادی بهصورت رایگان در اختیار کشاورزان قرار گرفته است از اقدامات انجام شده است.
به گفته شاهرخی توسعه و ترویج نوار تیپ در راستای کاهش مصرف آب هم از دیگر اقدامات انجام شده است که در این زمینه نیز مقدار قابلتوجهی نیز بهصورت رایگان در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
وی گفت: معرفی و توسعه ارقام جدید در جهت افزایش عملکرد در واحد سطح از دیگر کارهای انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: در دو سال گذشته از طرف سازمان حفظ نباتات کشور و معاونت زراعت دو نفر کارشناس بهصورت تصادفی از محصول تولیدی سیبزمینی، خیار، گوجه و پیاز استان برای بررسی میزان نیترات موجود 150 نمونهگیری انجام میشود که خوشبختانه موردی که بالاتر از استاندارد باشد مشاهده نشده و بسیار پایینتر از استاندارد است.
http://diarmafrag.ir/fa/News/14537/برداشت-سالانه-650-هزار-تن-سبزی-و-صیفی-در-لرستان