به گزارش دیار مفرغ، داریوش حسننژاد در سخنانی، اظهار داشت: در راستای سیاستهای اقتصادی دولت برای توسعه سرمایهگذاری غیردولتی در صنعت برق و باتوجهبه نیاز روزافزون به تولید برق پایدار، نیروگاه یک مگاواتی سد «مروک» در لرستان به بخش خصوصی و بهصورت BOT واگذار شد.
وی گفت: این نیروگاه با استفاده از منابع تجدیدپذیر، نقش مؤثری در کاهش ناترازی برق و آلایندگیهای زیستمحیطی خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان، افزود: این واگذاری بر اساس دستورالعمل اجرایی و مصوبه وزیر نیرو صورت گرفت و باهدف ایجاد فضای رقابتی و استفاده بهینه از توانمندیهای موجود کشور اجرایی شد.
حسننژاد، بیان داشت: نیروگاه برق سد «مروک» در 40 کیلومتری شهرستان دورود و بر روی رودخانه «تیره» دورود، یکی از سرشاخههای رود دز، واقع شده است و قابلیت تولید یک مگاوات برق پایدار را دارد، این نیروگاه میتواند بهویژه در فصل تابستان و در زمان اوج مصرف، نیاز منطقه روستایی اطراف سد را تأمین کرده و بار شبکه سراسری برق را کاهش دهد.
وی تصریح کرد: هزینه احداث این نیروگاه که جزو منابع انرژی تجدیدپذیر و پاک است، 200 میلیارد ریال برآورد شده و شرکت سازه سازان عالیخانی بهعنوان سرمایهگذار طی فرایند مزایده، انتخاب و پروژه را در طول 18 ماه تکمیل خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان، ادامه داد: پس از تکمیل پروژه، برق تولید شده به شبکههای توزیع فروخته میشود و سرمایهگذار طی 20 سال هزینههای خود را بازیابی کرده و پس از آن، نیروگاه را به همراه تجهیزات به شرکت آب منطقهای لرستان تحویل میدهد.
حسننژاد تصریح کرد: این پروژه علاوه بر تأمین برق مصرفی حدود 20 خانوار، موجب اشتغالزایی و کاهش محرومیت در منطقه خواهد شد، همچنین پس از استفاده از آب برای تولید برق، این آب مجدداً وارد کانالهای کشاورزی شده و در فرایند کشاورزی مورداستفاده قرار خواهد گرفت.