به گزارش دیار مفرغ، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه وجود تنوع آبوهوایی در استان و اقلیم گرم در جنوب استان موقعیت مناسبی برای کشت و پرورش انجیر سیاه ایجاد کرده است، گفت: حدود 2 هزار و 500 هکتار انجیر در استان داریم که 2 هزار و 200 هکتار آن در پلدختر است.
به گفته محمدحسن کیانی فر بهرهبرداران انجیر در پلدختر 2 هزار و 800 نفر هستند که 90 درصد از بهرهبرداران استان را شامل میشود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: سالانه بیش از 35 هزار تن انجیر تولید میشود که بخش اعظم آن به خارج از استان ارسال میشود.
کیانی فر با اشاره به اینکه برداشت نوبرانه انجیر معمولاً از اوایل مرداد شروع و تا شهریور ادامه دارد، عنوان کرد: تنها 10 درصد انجیر تولید شده در استان مصرف میشود، بیشترین مصرف آن در کشور بهصورت تازهخوری است.
وی گفت: انجیر سیاه پلدختر با آزمایشات صورتگرفته و نمونهبرداریهای مختلف یکی محصولات کاملاً سالم است که قابلیت صادرات را دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه تهیه شیره انجیر، انجیر خشک و مربای انجیر بیشترین فراوری است که در صنایع کوچک خانگی در منطقه صورت میگیرد، گفت: این در حالی است که وجود صنایع تبدیلی تجاری میتواند در زنجیره ارزش برای باغدار و کشور ارزشمند باشد.
کیانی فر تأکید کرد: با توجه به این که انجیر پلدختر یک ماه زودتر از انجیر ترکیه وارد بازار میشود، در صورت ورود صادرکنندگان و سرمایهگذاران به این بخش میتواند هم برای آنها سودآوری خوبی داشته باشد هم به باغداران انجیر سود و دلگرمی بدهد.