در استان لرستان 2900 موقوفه وجود دارد/وجود 97 بقعه متبرکه امامزادگان در استان
دوشنبه 8 مرداد 1403 - 13:11:17

به گزارش دیار مفرغ، حجت‌الاسلام محمد طباطبایی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان لرستان امروز، هشتم مردادماه در نشست خبری با اصحاب رسانه لرستان که در سالن جلسات اوقاف استان برگزار شد، از وجود 97 بقعه متبرکه امامزادگان در استان خبر داد و گفت: از این تعداد بقعه متبرکه تعدادی شاخص هستند که از جمله آنها می‌توان به امامزادگان محمد درب‌گنبد کوهدشت، زید و قاسم، زیدبن علی خرم‌آباد، محمدبن حسن الیگودرز، قاسم و جعفر بروجرد اشاره کرد.
وی با تأکید بر لزوم توجه اصحاب رسانه به معرفی گردشگری مذهبی، افزود: بقعه متبرکه امامزاده محمد بن حسن(ع) الیگودرز از سراسر کشور زائر دارد این در حالی است که این امامزاده در لرستان هنوز تا حدودی ناشناخته مانده و ضرورت دارد اصحاب رسانه در زمینه معرفی این امامزاده واجب‌العظیم که از نوادگان امام حسن‌مجتبی(ع) است، اقدام کنند.
طباطبایی اضافه کرد: برخی از امامزادگان شاخص استان لرستان با یک یا چند واسطه نسب آنان به امام معصوم(ع) می‌رسد اما نسب امامزاده محمد بن حسن الیگودرز با یک واسطه به امام حسن‌مجتبی(ع) میرسد و این امامزاده کرامات بسیاری داشته است.
وی با بیان اینکه قدمت بقعه متبرکه امامزادگان زید و قاسم به حدود 900 سال قبل برمی‌گردد و این بقعه از نظر میراثی و مذهبی ارزش بسیاری دارد و بسیاری از علما در این بقعه متبرکه که زمانی حوزه علمیه بوده است تلمذ کرده‌اند، گفت: امامزادگان هویت ما هستند و باید در راستای معرفی آنها تلاش کنیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه لرستان به قدمت بیش از 1200 سال مسجد امام خمینی(ره) اشاره کرد و افزود: یکی از مأموریت‌های اوقاف و امور خیریه حفظ و نگهداری موقوفات است و اوقاف لرستان در زمینه تولید نیز مشارکت خوبی با دولت داشته که از جمله تولیدات اوقاف لرستان می‌توان به راه‌اندازی نیروگاه تولید برق خورشیدی و همچنین راه‌اندازی دامداری و پرورش گاو شیری اشاره کرد.
طباطبایی از وقف به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین فعالیت‌های مذهبی و اقتصادی یاد کرد که حتی در دوران قبل از اسلام نیز وجود داشته و در صدر اسلام به اوج خود رسید تا جایی که در روایت داریم در صدر اسلام هیچ مسلمانی نبود مگر اینکه وقفی را از خود به یادگار گذاشته باشد، بیشترین موقوفات را مربوط به امام علی(ع) دانست و اضافه کرد: اگر حق و حقوق موقوفات رعایت شود و درآمد حاصله از موقوفات طبق نیات واقفان هزینه شود بسیاری از مشکلاتی که در جامعه است رفع می‌شود.
وی به ضعیف‌بودن لرستان از نظر وقف با نیت قرآنی اشاره کرد و افزود: تعداد کمی از موقوفات با نیت قرآن در استان لرستان وجود دارد که شامل وقف منزل برای راه‌اندازی دارالقرآن است که میطلبد فرهنگ‌سازی مناسبی در رابطه با وقف با نیت هزینه‌های مربوط به فعالیت‌های قرآنی انجام بگیرد چراکه همان دارالقرآن نیز هزینه دارد این در حالی است که اوقاف و امور خیریه با وجود اینکه برگزارکننده بزرگ‌ترین مسابقات قرآنی است اما اعتبار دولتی برای این مسابقات ندارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه لرستان با اشاره به اینکه موقوفاتی که در استان داریم اغلب با نیت کمک به دانش‌آموزان نیازمند، تهیه جهیزیه برای زوج‌های نیازمند، کمک به درمان بیماران، برگزاری مراسم عزاداری، روضه و... است، اظهار کرد: در هر زمانی نیازها و احتیاجات فرق می‌کند و باید نیت واقفان به‌روز شود تا بتواند بخشی از نیازهای امروز جامعه را مرتفع کند. وی با بیان اینکه از مردم استان انتظار داریم در راستای احیای موقوفات اگر وقف‌نامه‌هایی در دست دارند که اوقاف و امور خیریه از آن بی‌اطلاع است آن‌را به اوقاف و امور خیریه تحویل دهند، وقف برای کمک به حوزه‌های علمیه در استان را نیز ضعیف دانست و اظهار کرد: در استان لرستان 2900 موقوفه وجود دارد که 2300 مورد آن انتفاعی و شامل مسجد و حسینیه است و 600 مورد آن منفعتی است که نزدیک به سه هزار رقبه دارند و بروجرد و خرم‌آباد بیشترین موقوفات را در استان دارا هستند.



http://diarmafrag.ir/fa/News/14298/در-استان-لرستان-2900-موقوفه-وجود-داردوجود-97-بقعه-متبرکه-امامزادگان-در-استان
بستن   چاپ