به گزارش دیار مفرغ، رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت:: از ابتدای سالجاری تاکنون 349 نفر به دلیل مصرف قارچ مسموم شدند که اغلب این افراد به اختلالات کلیوی و کبد دچار شده اند.
بهرام دلفان با بیان اینکه خوشبختانه تاکنون مرگ به دلیل مسمومیت با قارچ در استان گزارش نشده است افزود: بیشترین آمار مسمومیت قارچ طی روز بیست و هشتم اردیبهشت گذشته با 28 مورد مسمومیت در استان ثبت شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: قارچهای سمی از نظر خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه شباهت بسیاری به قارچهای خوراکی داشته و این موضوع بسیار خطرناک است.
دلفان با بیان اینکه تمیز دادن و تشخیص انواع خوراکی قارچ از انواع سمی مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچشناسی و گیاهشناسی امکانپذیر است گفت: بیتوجهی به این مسئله موجب اتفاقات ناگوار برای خانوادهها و ضایعه در جامعه خواهد شد.
وی افزود: با مصرف قارچهای سمی علائم مسمومیت چهار تا پنج ساعت و گاهی تا 24 ساعت به صورت تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد، بیحالی، عطش، سرگیجه و همچنین عوارض روحی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج یا بیقراری ظاهر میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: مردم باید از مصرف قارچهای خودرو به خصوص قارچهای جمع آوری شده توسط افراد بومی خودداری کرده و جهت حفظ سلامتی خود و خانواده قارچهایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته بندیهای دارای مجوز هستند خریداری و مصرف کنند.