به گزارش دیار مفرغ، مدیرعامل شرکت آبفا لرستان در گفتگو با خبرنگار فارس از افزایش چهار برابری اعتبار حوزه آب و فاضلاب استان در این دولت خبر داد و گفت: یکی از تاثیرگذارترین طرحها و پروژهها جهاد آبرسانی به روستاها بود، سهم لرستان از تفاهم نامه با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در فاز اول 125 روستا با 425 میلیارد تومان بود که عدد قابل توجهی است.
تامین آب سالم و بهداشتی در روستاها و شهرها یکی از مهمترین وظایف شرکت آبفا است، اتفاقی که از بعد از انقلاب شتاب گرفت و ما شاهد آبرسانی به روستاهای زیادی بودیم.
در سالیان اخیر اما توجه ویژهای به آبرسانی به ویژه به روستاها انجام شد به طوری که ما شاهد جهاد آبرسانی در سراسر کشور بودیم.
به منظور اطلاع از اقدامات انجام شده در حوزه آب و فاضلاب با یاسر اکبریان، مدیرعامل شرکت آبفا لرستان گفتوگویی انجام دادهایم.
جهاد آبرسانی به روستاها
مدیرعامل شرکت آبفا لرستان با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم شاهد اتفاقات مثبتی در حوزه آب و فاضلاب بودیم، اظهار کرد: یکی از تاثیرگذارترین طرحها و پروژهها جهاد آبرسانی به روستاها بود، سهم لرستان از تفاهم نامه با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در فاز اول 125 روستا با 425 میلیارد تومان بود که عدد قابل توجهی است.
یاسر اکبریان پیشرفت پروژه جهاد آبرسانی را 64 درصد عنوان کرد و گفت: تاکنون آبرسانی به 20 روستا و یک شهر از الیگودرز در قالب جهاد آبرسانی انجام شده است.
به گفته وی آبرسانی به 57 روستا دیگر هم انجام شده که با حضور رئیس جمهور افتتاح میشود.
مدیرعامل شرکت آبفا لرستان گفت: در فاز دوم جهاد آبرسانی که قرارداد آن در مرحله نهایی است هم قرار است آبرسانی به 70 روستای دیگر با اعتباری بالغ بر 980 میلیارد تومان و ظرف سه سال انجام شود.
اکبریان با اشاره به اینکه طرح جهاد آبرسانی مربوط به نقاط محروم و روستاهای فاقد آب شرب سالم و بهداشتی است، بیان کرد: 536 هزار متر لوله گذاری، حفر 10 حلقه چاه، بهسازی دو دهنه چشمه و تصفیه خانه آب بخشی از اقدامات شده در فاز اول جهاد آبرسانی است.
افزایش جمعیت روستایی تحت پوشش
به گفته وی 84 درصد از جمعیت روستاهای تحت پوشش خدمات شرکت آبفا هستند ، این در حالی است که تا قبل از دولت سیزدهم جمعیت تحت پوشش 77 درصد بود.
مدیرعامل شرکت آبفا لرستان گفت: تعداد روستاهای تحت پوشش شرکت آبفا استان با استفاده از ظرفیت خیرین، سپاه و بسیج سازندگی جهش قابل توجهی داشته است.
به گفته وی ظرف این دوسال در مجموع 150 روستا لرستان با جمعیتی 30 هزار نفری تحت پوشش قرار گرفته که نسبت به گذشته رشد صد در صدی داشته است.
مدیرعامل شرکت آبفا لرستان گفت: طی این دو سال 250 کیلومتر لوله گذاری، 4 هزار و 800 کیلومتر شبکه توزیع و 270 کیلومتر خطوط انتقال آب در روستاها اجرا شده است.
شاخص بهرهمندی روستاها از آب سالم و بهداشتی
اکبریان با بیان اینکه شاخص بهرهمندی روستاهای استان از آب لوله کشی سالم و بهداشتی در روستاها حدود 59/34 درصد است، بیان کرد: با اجرای طرح جهاد آبرسانی، علاوه بر اینکه شاهد مهاجرت معکوس از شهر به روستا هستیم، تعداد روستاهایی که آبرسانی به آنها با تانکر انجام میشد کاهش پیدا کرده است.
به گفته وی در بخش شهری هم ظرف 30 ماه گذشته 25 هزار مشترک آب در بخش شهری اضافه شده است، همچنین 70 کیلومتر شبکه توزیع و 30 کیلومتر خط انتقال اجرا شده است.
مدیرعامل شرکت آبفا لرستان ارتقاء تصفیه خانه آب خرمآباد را از دیگر اقدامات دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: افزایش راندمان، بهسازی تصفیه خانه آب شهر خرم آباد از اقداماتی است که در این دولت انجام شده است.
استفاده از شبکههای هوشمند و شرکتهای دانش بنیان در حوزه تحقیقات و فناوری از دیگر اقداماتی است که اکبریان مطرح کرد.
توجه به پروژههای تصفیه خانه فاضلاب
وی به پیشرفت قابل توجه تصفیه خانههای فاضلاب ظرف 30 ماه گذشته اشاره کرد و گفت: پیشرفت ساختمانی 5 تصفیه خانه فاضلاب استان 65 درصد است، این در حالی است که تا قبل از دولت سیزدهم روند کندی داشتند.
مدیرعامل شرکت آبفا لرستان بیان کرد: اما در این دولت با پیگیری استاندار، معاونت عمرانی، مسوولان وزارت نیرو و شرکت مهندسی آبفا کشور همچنین برگزاری چندین جلسه با بانکهای عامل کشور توانستیم از ماده 56، 85 میلیارد تومان به تصفیه خانههای کوهدشت و دورود تزریق کنیم، به دنبال این هستیم که 250 میلیارد تومان دیگر هم به پروژههای تصفیه خانههای فاضلاب اختصاص پیدا کند.
اکبریان خاطرنشان کرد: در واقع با حمایتهای استاندار از همه ابزار قانونی برای پیشرفت پروژهها به ویژه در بخش ساختمانی استفاده کردیم.
وی با اشاره به اجرای 2 هزار و 300 کیلومتر شبکه فاضلاب در استان گفت: 1150 کیلومتر از این شبکه بشکل نوین اجرا شده که درصدی زیادی از این اقدام در همین دولت صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت آبفا لرستان گفت: کار خوب دیگری که انجام دادیم اجرای شبکه فاضلاب در تعدادی از روستاهای استان از جمله گندمینه الیگودرز، سیاهکل دورود، ده محسن خرمآباد، کفراج نورآباد و بدرآباد علیا بود، با توجه به نزدیکی این روستاها به شهر و امکان الحاق آنها به شهر انجام دادن این طرحها باعث شده است که در آینده چالش محیط زیستی و بهداشت عمومی نداشته باشیم.
اکبریان اظهار کرد: شبکه فاضلاب شهر چمن سلطان و دربند ازنا هم یا 65 درصد پیشرفت فیزیکی در دست اقدام است.
به گفته وی در دهه فجر هم 40 کیلومتر اجرای شبکه فاضلاب با اعتباری بالغ بر 179 میلیارد تومان به بهرهبرداری میرسد.
افزایش 4 برابری اعتبارات آبفا
اکبریان در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه اعتبارات مصوب شرکت آبفا استان در دولت سیزدهم 4 برابر افزایش پیدا کرد، گفت: اعتبار مصوب شرکت آبفا لرستان در دولت سیزدهم 3 هزار و 300 میلیارد تومان بود که نسبت به گذشته 4 برابر رشد داشته است.
به گفته وی از 3 هزار و 300 میلیارد تومان اعتبار مصوب شده تاکنون 1700 میلیارد تومان آن تخصیص پیدا کرده است و پیش بینی میشود تا پایان سال مالی بخش قابل توجهی از این اعتبارات تخصیص پیدا کند.
مدیرعامل شرکت آبفا لرستان با اشاره به اینکه این اعتبارات از محل اعتبارات ملی، استانی و ردیفهای متفرقه به استان ابلاغ شده است، گفت: با توجه به اینکه در تمام شهرستانهای استان پروژه فعال داریم، در صورت تخصیص اعتبار شاهد افزایش شاخص بهرهمندی آب و فاضلاب خواهیم بود.
اکبریان با بیان اینکه شرکت آبفا 100 پروژه فعال دارد که بخش زیادی از آنها از پیشرفت 50 درصدی برخوردار هستند، اظهار کرد: در بخش روستایی هم با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) و بسیج سازندگی سپاه استان پیشرفت خوبی در تامین آب آشامیدنی در سطح روستاهای محروم داریم، تعدادی از این روستاها تامین آب شده و مابقی هم در مراحل پایانی تکمیل است.
تلاش جهادی و انسجام عامل پیشرفت
وی اقدامات و پیشرفتهای انجام شده در حوزه آب و فاضلاب را حاصل انسجام، وحدت و تلاش جهادی دولت عنوان کرد و گفت: شرکت آبفا لرستان در همه شهرستانهای استان پروژه تعریف کرده است و این قطعا موجب ایجاد نشاط و امید آفرینی میشود.
مدیرعامل شرکت آبفا لرستان خاطرنشان کرد: همراهی و همکاری دولت سیزدهم در اعتبارات و نگاه مثبت مدیریت ارشد استان نقش محوری در این حوزه داشته است.
تاکید بر جهاد تبیین توسط دستگاهها
اکبریان در پاسخ به این پرسش چرا با وجود اقدامات انجام شده اما گاها شاهد برخی انتقاد مردم و حتی تخریب دولت در فضای مجازی و واقعی از سوی برخی افراد از جمله کاندیداها در ایام انتخابات هستیم، توضیح داد: در واقع ما در حوزه جهاد تبیین باید بیشتر فعالیت کنیم و از همه ابزارهای ارتباطی بهره بگیریم ، و اجازه ندهیم برخیها بخاطر منفعتهای شخصی و جناحی خدمات نظام را در این حوزه مخدوش کنند هرچند اگر نقد سازنده و همراه با راهکار باشد میتواند برای هر دستگاهی مفیدوسازنده باشد.
مدیرعامل شرکت آبفا لرستان گفت: اطلاع رسانی بسیار مهم است و برای تحقق این موضوع رسانهها باید پای کار باشند و در کنار انتقادات سازنده اقدامات انجام شده را اطلاع رسانی کنند، در این میان منافع نظام و مردم باید اولویت باشد.
http://diarmafrag.ir/fa/News/13646/افزایش-4-برابری-اعتبار-حوزه-آبوفاضلاب-تا-جهاد-بزرگ-آبرسانی-در-لرستان