رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان از 170 طرح نیمه تمام بخش کشاورزی در لرستان خبر داد .
به گزارش دیار مفرغ، سید عماد شاهرخی در سخنرانی پیش از خطبه های نمازعبادی سیاسی جمعه این هفته در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد گفت: 1000 میلیارد تومان متمم سفر ریاست جمهوری به جهاد کشاورزی لرستان اختصاص یافته است.
وی افزود: در ابتدا 850 میلیارد تومان اعتبار برای کشاورزی لرستان در نظر گرفته شده بود که با حمایت های استاندار لرستان و نماینده ولی فقیه در استان، 1000 میلیارد تومان از بخش فروش اموال وزارت جهاد کشاورزی به لرستان اختصاص یافت.
شاهرخی در بخش دیگری از صحبت هایش به ظرفیت و پتانسیل لرستان در حوزه شیلات گریزی زد و گفت: لرستان در رده اول شیلات در رده استانهای غی ساحلی در کشور قرار دارد.
شاهرخی افزود: تلاش بر این است تا لرستان به قطب پرورش خاویار در کشور تبدیل شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اظهار کرد: در حال حاضر 170 طرح نیمه تمام در بخش کشاورزی داریم که بیش از 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
وی تصریح کرد: بطور میانگین هر طرح به 3 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد تا به بهره برداری برسد. یعنی در مجموع به اعتباری بالغ بر 500 میلیارد تومان برای اتمام و بهره برداری از این تعداد طرح کشاورزی نیاز است.
شاهرخی گفت: کشاورزی یکی از بخش های با ظرفیت و پتانسیل است که می توان در جهت رونق تولید و اشتغال بهترین استفاده را از آن داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در بخش دیگری از صحبت هایش به میزان خرید تضمینی گندم اشاره کرد و گفت: بیش از 500 هزار تن گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان استان خریداری شده است. که شهرستان کوهدشت رکوردار بیشترین میزان خرید گندم در سطح استان می باشد.
وی افزود: از 123 هزار تن گندم تحویلی در سال 1400 به بیش از از 500 هزار تن در امروز رسیده ایم. بنابراین باید به این سمت و سو حرکت کنیم که به سمت کشاورزی اقتصاد محور پیش برویم.
شاهرخی اظهار کرد: برای رعایت تناوب کشت، می توان از گیاهان دارویی، علوفه ای، دانه های روغنی و... استفاده کرد و با تناوب کشت به سمت کاهش بیماری ها، افزایش تولید و بالا بردن بهره وری حرکت کنیم تا کشاورزی معیشتی را به سمت کشاورزی اقتصاد محور و با اشتغال و درآمد پایدار پیش ببریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: جهاد کشاورزی متولی تولید است و با صدور مجوز در پهنه کشاورزی، تیر خلاص به بخش کشاورزی آن بخش و منطقه زده می شود و یکپارچه سازی صورت نمی گیرد.
وی ادامه داد: سیاست اصلی سازمان جهاد کشاورزی، یکپارچه سازی اراضی است و این موضوع به تمام مراکز و شهرستانها ابلاغ شده است ، تا پایان سال 1402 بایستی تمامی مراکز خدمات جهاد کشاورزی لرستان یک پهنه و سایت یکپارچه سازی داشته باشند.
شاهرخی عنوان کرد: در راستای جهش تولید در دیمزارها کارهای بزرگی انجام شده است به گونه ای که افزایش13 درصدی میانگین کسب شده است.
وی افزود: در طرح جذب ادوات کشاورزی، از 75 دستگاه به 255 دستگاه در سالجاری رسیده ایم یعنی بیش از 3 برابر افزایش جذب ادوات صورت گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: تقویت زنجیره ارزش در بخش کشاورزی یکی دیگر از مسائل مهم و اساسی است و باید این حوزه مورد توجه و اهتمام قرار گیرد و بخش کشاورزی به بالاترین جایگاه خود برسد.
وی تصریح کرد: بایستی از تشکل های کشوری در این راستا بهترین استفاده را ببریم زیرا آنها اعتبارات و ظرفیت های خوبی دارند و باید به حوزه کشاورزی استان ورود کنند تا بتوانند زنجیره کشاورزی را تکمیل کنند.
شاهرخی عنوان کرد: ایجاد روستا بازار در هر شهرستان باید در دستور کار قرار گیرد و از این ظرفیت برای عرضه محصولات با کیفیت به مردم استفاده شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در بخش دیگری از صحبت هایش به میزان جوجه ریزی اشاره کرد و گفت: ظرفیت خالی سالن های مرغداری لرستان برای 3 میلیون قطعه جوجه ریزی بود اما مرکز برای لرستان 30 درصد بیشتر از ظرفیت سالن ها یعنی تولید 4 میلیون و 300 هزار قطعه جوجه ریزی را صادر کرد.
وی اضافه کرد: با وجود اینکه شرایط در لرستان برای تولید این میزان قطعه جوجه مهیا نبود اما خوشبختانه تولید کنندگان توانستند علاوه بر عملی کردن تعهدات استان مبنی بر تولید 4 میلیون و 300 هزار قطعه جوجه، صد هزار جوجه نیز بیشتر تولید کنند.
وی ادامه داد: لرستان در خصوص جوجه ریزی جزو استانهای برتر است و این در حالی است که با مشکل تامین سویا برای مرغداران مواجهه بودیم اما این آمار ثابت کرد که تولید کنندگان لرستانی با وجود محدودیت ها همواره پای تولید هستند.